jaarboek architectuur 2002

jaarboek architectuur 2002

Door

Beschrijving

Deze publicatie belicht nieuwe culturele infrastructuur, binnenstedelijke woonvormen, de relatie tussen identiteit en architectuur, het stedelijk en compact wonen en een pleidooi voor architectuurontwerp als vorm van onderzoek. De thema’s zijn afgeleid van de 15 geselecteerde projecten.
Het Jaarboek Architectuur Vlaanderen verscheen in 2004 voor de zesde maal, en voor het eerst als uitgave van het Vlaams Architectuurinstituut. Het Jaarboek biedt een tweejaarlijks overzicht van de recente ontwikk

Contacteer de verkoper

Prijs

POTK

ISBN Nummer

978908077874

Jaar van publicatie

Taal

Nederlands

Boekbinding

Hardcover zonder stofomslag

Staat

Als nieuw

Af te halen in

Mechelen

Provincie

Deel dit zoekertje

Omschrijving

Opnieuw presenteert de succesvolle publicatie Architectuur in Nederland een selectie van de meest opmerkelijke architectuur in Nederland. In deze editie onderzoekt de redactie van het jaarboek in enkele essays de nieuwe rol van de architect en zijn werk in een krachtenveld waarin private partijen het voor het zeggen hebben en overheid en collectief belang buitenspel zijn gezet. Het boek bevat ruim 30 projecten die in 2001 gerealiseerd zijn. Deze worden rijk geïllustreerd en beschreven. Hieronder bevinden zich projecten van architecten als Claus en Kaan, Jo Coenen, Geurst en Schulze, Xaveer De Geyter, Micha de Haas, John Hejduk, Kruunenberg van den Erve, Mecanoo, Meyer en Van Schooten, MVRDV, UN Studio, Koen van Velsen, en Bolles + Wilson. Het jaarboek bevat verder onder meer overzichten van de belangrijkste prijzen, prijsvragen, tentoonstellingen en publicaties van het afgelopen jaar.

Online sinds woensdag 21/02/2018 22:47 en 150 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn