Altijd moe

Altijd moe

Door

Beschrijving

Inhoud boek: "Chantal Smedts was een gelukkige vrouw: een goed huwelijk, een pracht van een dochter, een mooi huis en leuke vriendinnen. Maar ze had vooral ook een druk beroepsleven. Samen met haar echtgenoot had ze een succesvolle keten van kapperszaken uitgebouwd. Chantal was in de bloei van haar leven.
Tot dit hectische bestaan haar plots te veel werd en ze volledig uitgeput instortte. De diagnose klonk als een doodvonnis: ze leed aan het chronische vermoeidheidssyndroom (cvs). Haar leefwerel

Contacteer de verkoper

Prijs

€ 5

ISBN Nummer

9789002219665

Jaar van publicatie

Taal

Nederlands

Boekbinding

Paperback

Staat

Als nieuw

Af te halen in

Mol

Provincie

Deel dit zoekertje

Omschrijving

Iedereen is wel eens moe. Maar niet altijd is vermoeidheid onschuldig en tijdelijk van aard.Alleen al in Nederland zijn zo'n 40.000 tot 100.000 mensen die lijden aan chronische, onverklaarde vermoeidheid ' in engere zin ook wel het Chronische Vermoeidheids Syndroom (CVS) of ME (myalgische encephalomyelitis) genaamd. Het kan maanden, zo niet vele jaren voortduren en gaat vaak gepaard met andere klachten zoals spierpijn, gewrichtspijn, regelmatig terugkerende infecties, gevoelige klieren, concentratieproblemen enzovoort. Wereldwijd wordt er weliswaar veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken, maar het merendeel van de artsen heeft de patiënten niet veel te bieden. De schrijvers geven achtergrondinformatie over de ziekte, leggen uit hoe de diagnose tot stand kan komen en presenteren gedetailleerd de door hen toegepaste methodiek. Vermoeidheid is een klacht die ook bij veel andere ziekten voorkomt, zoals kanker en multiple sclerose; veel elementen uit dit boek kunnen dan ook bijdragen aan de kwaliteit van leven van deze mensen. Ook zullen mensen die beroepsmatig met dit probleem in aanraking komen en patiënten met MECVS beter willen begrijpen, veel van hun gading vinden in dit boek. Tenslotte is er het logboek, dat houvast biedt aan werkende mensen die ziek dreigen te worden en de mogelijkheid geeft tot het aanleggen van een patientendeel van een reïntegratiedossier, zoals dat sinds 1 april verplicht is voor zieke werknemers met (dreigend) langdurig verzuim.

Verkoper

Leen Hollants

Online sinds woensdag 25/04/2018 17:37 en 29 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn